ΠΡΟΣΕΧΩΣ

Μάρτιος & Απρίλιος


A+ | A-

ΤΙΤΛΟΣ : Επιστροφή στην Ιθάκη
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ : Δραματική
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ : Λοράν Καντέ
ΗΘΟΠΟΙΟΙ : Ιζαμπέλ Σάντος, Χόρχε Περουγκόρια, Νέστορ Χιμένεθ, Πέδρο Χούλιο Ντίαζ Φεράν
ΔΙΑΡΚΕΙΑ : 95'

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ : Σε μια ταράτσα πολυκατοικίας στην Αβάνα, την ώρα που πέφτει ο ήλιος, πέντε φίλοι γύρω στα 50, κάνουν ενα μικρό reunion προκειμένου να υποδεχτούν τον Αμαντέο, που επιστρέφει στην πατρίδα μετά από 16 χρόνια αυτοεξορίας στην Ισπανία.


ΤΙΤΛΟΣ : El Nino
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ : Δραματική
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ : Daniel Monzon
ΗΘΟΠΟΙΟΙ : Ian McShane, Luis Tosar, Sergi Lopez
ΔΙΑΡΚΕΙΑ : 136'

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ : Ο El Nino είναι ένα νεαρό αγόρι που ζει κοντά στο βράχο του Γιβραλτάρ, επισκευάζοντας μηχανοκίνητα. Μετά από ένα πάρτι με τον φίλο του El Compi, θα γνωρίσουν τον Halil, ένα νεαρό μουσουλμάνο που έχει έναν θείο έμπορο ναρκωτικών, τον Rachid. Πεπεισμένος από τον El Compi, ο El Nino δέχεται να μεταφέρει ναρκωτικά, διασχίζοντας την Αφρική μέχρι την Ισπανία με ένα μηχανοκίνητο σκάφος. Στην απέναντι πλευρά του νόμου είναι ο Jesus, ένας βετεράνος αστυνομικός ο οποίος, με τη βοήθεια της συνεργάτιδας του Εύα, ψάχνει για τον El Ingles, ένα σημαντικό έμπορο ναρκωτικών που δραστηριοποιείται στον βράχο του Γιβραλτάρ.


ΤΙΤΛΟΣ : I nostri ragazzi
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ : Δραματική
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ : Ivano De Matteo
ΗΘΟΠΟΙΟΙ : Alessandro Gassman, Giovanna Mezzogiorno, Luigi Lo Cascio
ΔΙΑΡΚΕΙΑ : 92'

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ : Οι εντάσεις μεταξύ των δύο αδελφών και των οικογενειών τους κλιμακώνονται όταν εμφανίζεται ένα βίντεο με δύο εφήβους, πιθανόν ο γιος του ενός αδελφού και η κόρη του άλλου, στο οποίο χτυπάνε έναν άστεγο άνθρωπο μέχρι θάνατου.